Veilig beademen tijdens reanimatie
Een belangrijk onderdeel bij reanimeren is het geven van mond-op-mond beademing. In het reanimatieprotocol wordt 30:2 aangehouden. Dit wil zeggen dat er na 30 borstcompressies 2 beademingen worden gedaan. Hierdoor is beademen een belangrijk onderdeel bij een reanimatie.
Geen direct contact nodig
Wanneer u als burgerhulpverlener uitkomt bij een reanimatie dan is dit een ingrijpende gebeurtenis. En is het misschien een minder hoge drempel om te beademen als er geen direct contact gemaakt hoeft te worden met het slachtoffer. Ook voor de veiligheid van de hulpverlener zijn er daarom hulpmiddelen verkrijgbaar voor mond-op-mond beademing.
Welke hulpmiddelen zijn er?
Om te ondersteunen bij het beademen kan er gebruik worden gemaakt van:
- Beademingsmasker in softcase etui
- Kiss of life / Life key
Beademigsmasker in etui
Het masker wordt geplaatst op het gezicht van het slachtoffer en hierdoor wordt direct contact met de mond, neus en het gezicht van het slachtoffer voorkomen. Het masker is doorzichtig waardoor het gezicht van het slachtoffer zichtbaar blijft.
Kiss of life / Life Key
Een gevouwen beademingsmasker met eenrichtingsklep in sleutelhanger model. Dit beademingsmasker is klein en compact en dus gemakkelijk mee te nemen of als sleutelhanger ergens aan te bevestigen.
Beademingsmasker bij AED
Wanneer u een AED heeft kunt u ervoor kiezen om een beademingsmasker bij de AED te bewaren. Zo is bij een inzet van de AED het beademingsmasker altijd beschikbaar voor de burgerhulpverlener.
Kijk
voor meer informatie over de beademingsmaskers.