Reanimatiepoppen zijn bedoeld om zo realistisch mogelijk een reanimatie (met of zonder AED) te simuleren. Er zijn full-body poppen of torso's (enkel de romp) leverbaar door diverse merken. Daarnaast zijn er verschillende technieken beschikbaar voor het meten van bijvoorbeeld de juiste compressiediepte, tempo van reanimatie e.d. Wanneer u een nieuwe reanimatiepop zoekt, valt er dus heel wat te vergelijken. Daarom hebben wij een aankoophulp opgesteld, die u kan helpen om een juiste keuze te maken. Hierdoor kunt u de reanimatiepop aanschaffen die het beste bij uw organisatie en training past.

Doelgroep

Reanimatiepop Prestan

Elke patiëntengroep (volwassenen, kinderen, baby's) heeft een eigen reanimatieprotocol. Het is het beste om een pop te gebruiken die overeenkomt met de slachtoffergroep waarover de training wordt gegeven. Er zijn ook family-packs beschikbaar waardoor van elke mogelijke patiëntengroep een pop beschikbaar is. Materiaalvervoer is ook een aandachtspunt. Wanneer de poppen vaak meegenomen worden om een cursus op locatie te geven, is het een optie één full-body pop te gebruiken, en daarnaast de cursisten te laten trainen met torso's.

Materiaal

Het gebruikte materiaal van de pop en het binnenwerk is van grote invloed op hoe realistisch een training voelt. Zowel bij basis- als bij geavanceerde poppen is aandacht besteed aan de weerstand van borstkas en ademsysteem. Bij poppen met een geavanceerd binnenwerk, zal dit uiteraard realistischer aanvoelen. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om defecte onderdelen te vervangen. Er zijn poppen van hard plastic, en van rubber of zacht plastic/pvc. De eerste groep poppen zal sneller slijten.

Hygiëne

Het eerste en belangrijkste middel om de hygiëne te waarborgen, is het vervangen van de longzak. Deze longzak zorgt ervoor dat bij het inblazen de borstkas rijst. Het beste is om de longzak na iedere cursusdag, of zelfs bij het wisselen van iedere cursist, te vervangen. Omdat dit tijd en geld kost, wordt dit niet vaak gedaan. Meestal worden alleen neus en mond ontsmet, waarna de volgende cursist aan de slag kan. Een aanvulling hierop is een kiss-of-life. Dit is een plastic doekje voorzien van een filter, waardoor de lucht geblazen wordt. Meer informatie hierover vindt u bij onze beademingsmaskers. In het algemeen moet goed gelet worden op beschadigingen van het huidmateriaal van de pop. Vooral bij poppen met een zachte huid, moeten gezichtsmaskers regelmatig vervangen worden. Door vaak te desinfecteren en reinigen treedt namelijk slijtage op. Naast desinfectie van contactplekken, kan de rest van de pop schoongemaakt worden met een sopje en zachte spons. Ook plakresten van de oefenelektroden kunnen op deze manier verwijderd worden.

Meetmogelijkheden en feedback

Door feedback is duidelijk of de juiste compressie, hoeveelheid ingeblazen lucht e.d. gehanteerd wordt. Hierdoor kunnen vaardigheden verbeterd worden. Bij de meeste reanimatiepoppen is er geen verbinding met een computer. Door bijvoorbeeld een klikker of lampjes, wordt toch feedback gegeven over de compressiediepte en -snelheid. Een aantal merken (Ambu en Laerdal) kennen wel een aansluiting voor computers. Laerdal is het meest geavanceerd.

Functionaliteiten

Een kinlift, beademing, borstcompressie, rijzen van de borstkas, voelbare hartslag en bijvoorbeeld maagbeademing zijn enkele functionaliteiten die nodig zijn voor het trainen van een reanimatie. Basispoppen beschikken over enkele van deze functionaliteiten, geavanceerde poppen kunnen het allemaal.

Prijzen

Er zijn grote verschillen in aanschafkosten van reanimatiepoppen. Daarnaast zijn de kosten van vervangingsmaterialen als longzakken, en aanvullende materialen als een kiss-of-life bepalend. Op onze website kunt u eenvoudig een prijsvergelijking maken. Kijk hiervoor bij onze reanimatiepoppen.

Informatie of vragen?

Heeft u nog vragen over de aanschaf van een reanimatiepop? Of wilt u meer weten over AED's , AED trainers  of trainingselektroden ? Wij helpen u graag. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons servicenummer 088-2336000. Of kijk eens op onze website www.aedvoordelig.nl