Er zijn verschillende merken, varianten en types AED’s verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit een half- of een volautomatische AED en kan er gekozen worden voor een AED die beschikt over reanimatiefeedback. Maar wat is nu eigenlijk het nut van het aanschaffen van een AED met reanimatiefeedback?

Wat betekent reanimatiefeedback?

Zoals het al doet vermoeden wordt er door een AED met reanimatiefeedback terugkoppeling op de kwaliteit van de reanimatie gegeven. Er wordt dus gekeken of de reanimatie zo kwalitatief mogelijk wordt uitgevoerd. kwalitatieve reanimatie wil zeggen dat de borstcompressies worden uitgevoerd met een tempo van 100 tot 120 keer per minuut en een diepte van 5-6 centimeter. Wanneer deze diepte niet gehaald wordt, zal het hart het bloed niet goed rond kunnen pompen met mogelijke hersenbeschadiging of het overlijden van het slachtoffer tot gevolg.

Hoe werkt een AED met reanimatiefeedback?

Een AED met reanimatiefeedback meet tijdens het uitvoeren van de borstcompressies hoe diep de borstkas wordt ingedrukt. Mocht de diepte van 5-6 cm en het juiste tempo niet gehaald worden dan zal de AED aangeven dat er harder of sneller gedrukt moet worden. De techniek voor het meten van de diepte en tempo zit in de elektroden verwerkt welke op de borstkas van het slachtoffer geplakt worden.

De volgende AED’s beschikken over reanimatiefeedback:

- Cardiac Science G5
- HeartSine Samaritan 500P
- Zoll AED Plus
- Zoll AED 3
- Zoll AED Pro

Heeft u vragen over de reanimaitefeedback over over AED’s in het algemeen dan kunt u contact met ons opnemen via 088-2336033of via [email protected].