emand een levenskans bieden bij een hartstilstand. Wanneer u een reanimatiecursus heeft afgerond, inclusief bediening van een AED-apparaat, is dit mogelijk. Door u als burgerhulpverlener aan te melden, gaat u deel uitmaken van de hulpverlening die is georganiseerd bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Hoe u burgerhulpverlener kunt worden leest u in onze eerdere blog hierover.

Hartstichting en Rode Kruis

Reanimeren kun je dus leren. Er worden in het hele land cursussen aangeboden door bijvoorbeeld De Hartstichting en het Rode Kruis. U leert hierin hoe te handelen bij een hartstilstand en hoe een AED-apparaat bediend moet worden. Beide organisaties willen bereiken dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij een hartstilstand. Deze hulp is ook hard nodig. Wekelijks krijgen namelijk ca. 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De overlevingskansen nemen sterk toe wanneer er binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren.

Reanimatiepartners

Samen met de Reanimatiepartners (een vrijwilligersnetwerk) worden in heel Nederland deze reanimatiecursussen aangeboden. De cursussen worden begeleid door erkende instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). In 4 uur tijd leert u reanimeren èn een AED te bedienen. Cursussen worden aangeboden vanaf € 35,- . Het is wel belangrijk om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Alle vaardigheden worden dan weer geoefend, zodat de handelingen in noodsituaties vanzelf zullen gaan.

Vragen?

Voor meer informatie over reanimeren in het algemeen, adviseren wij u de websites van De Hartstichting en het Rode Kruis te raadplegen. Voor specifieke informatie over AED apparaten verwijzen wij u graag naar onze website: aedvoordelig.nl Ook via ons servicenummer 088-2336000 kunt u ons eenvoudig bereiken.