Het is echt winter in Nederland. Deze kou kan invloed hebben op de AED’s van Philips. De Philips HS-1 AED en de Philips FRx AED. Deze AED’s werken namelijk met een temperatuuradvies. Komt de temperatuur beneden of boven dat advies dan zal de AED van zich laten horen door te gaan piepen.

Wat is het temperatuuradvies voor de Philips HS1 en Philips FRx AED?

Voor de Philips HS-1 is het temperatuuradvies: Philips AED winter

- AED opgeborgen met geïnstalleerde batterij en elektroden: 10 tot 43 oC
- AED in gebruik op een slachtoffer: 0 tot 50 oC

Voor de Philips FRx is het temperatuuradvies:

- AED opgeborgen met geïnstalleerde batterij en elektroden: 0 tot 50 oC
- AED in gebruik op een slachtoffer: 0 tot 50 oC

Philips AED meet omgevingstemperatuur

De Philips AED’s voeren dagelijks een zelftest uit. Voordat ze deze zelftest uitvoeren meet de AED de omgevingstempratuur. Is de temperatuur kouder of warmer dan het aangegeven temperatuuradvies dan wordt de zelftest uitgesteld. Wordt deze zelftest 3x achter elkaar uitgesteld (in totaal 40 uur) dan zal de AED melding gaan geven door te gaan piepen. Wanneer het piepen van de AED niet is verholpen dan zal de AED na 8 uur weer een zelftest uit proberen te voeren. Mocht de temperatuur veranderd zijn zodat deze binnen het temperatuuradvies valt, dan stopt de AED met piepen. Is dit niet het geval dan blijft de AED piepen totdat er actie ondernomen wordt om het piepen te laten stoppen.

Wat moet ik doen om het piepen te laten stoppen?

Wanneer de Philips HS-1 of FRx piept kan er door een druk op de blauwe ‘i’ knop informatie verkregen worden over de reden van piepen. Heeft de melding betrekking op de temperatuur of onbruikbare elektroden, dan is het piepen op de volgende manieren te verhelpen.

1. Plaats de AED in een omgeving waar deze kan opwarmen of afkoelen. Vaak zal een AED als deze buiten geplaatst is naar binnen moeten worden gehaald. De AED zal dan bij een volgende zelftest eerst weer de temperatuur meten en is deze in orde dan stopt de AED met piepen.

2. Om het piepen eerder te stoppen kan de batterij uit de AED verwijderd worden. Laat de AED even opwarmen of afkoelen en plaats dan de batterij terug. De AED zal voordat de zelftest uitgevoerd wordt, de omgevingstemperatuur meten. En afhankelijk van de uitkomst hiervan zal de zelftest uitgevoerd kunnen worden en is de AED weer in orde.

Philips AED goed in de gaten houden bij kou of warmte

Belangrijk is dus om de AED wanneer deze buiten geplaatst is om deze altijd in een buitenkast te plaatsen met verwarming en koeling. En houd de AED altijd goed in de gaten bij extreme weersomstandigheden en neem de AED anders uit de kast en breng hem naar binnen.