AED kopen of vergelijken? Wij adviseren u graag!

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een AED en vraagt u zich af welke AED het beste bij u past? AEDvoordelig staat klaar om u te helpen de juiste keuze te maken met professioneel advies en geweldige aanbiedingen. Hieronder hebben we een duidelijk overzicht voor u samengesteld met alle informatie die u nodig heeft bij het aanschaffen van een AED. Als u vragen heeft over het kopen van uw AED, neem dan gerust contact met ons op via de chat of bel ons op 088-2336033

 

Begrijpen wat AEDs zijn: Automatische Externe Defibrillatoren

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Tijdens een hartstilstand kan een defibrillator een elektrische schok toedienen om het leven van het slachtoffer te redden. Een hartstilstand treedt op wanneer het hart van het slachtoffer fibrilleert, wat resulteert in een onregelmatige of gestopte hartslag. Dit belemmert de effectieve bloedcirculatie. Bij de reanimatie van iemand die een hartstilstand heeft, zorgt de hulpverlener voor bloedcirculatie door borstcompressies uit te voeren. AEDs zijn van cruciaal belang tijdens reanimatie, omdat het gebruik van een AED de overlevingskansen met 70% kan vergroten!

 

Hoe gebruikt u een AED: Stapsgewijze Handleiding

In de eerste minuten van een reanimatie kan de hulpverlener om een AED vragen. Terwijl de hulpverlener borstcompressies begint toe te passen, wordt de AED na enkele minuten ter plaatse gebracht. Deze wordt naast het slachtoffer geplaatst en ingeschakeld door op de aan/uit-knop te drukken. Om de hulpverlener te begeleiden, zal elke AED beginnen met gesproken instructies. De AED zal u vertellen om de elektroden op de ontblote borst van het slachtoffer te plaatsen. De elektroden geven precies aan waar op de borst ze moeten worden geplaatst. Hierna zal de AED aangeven dat de borstcompressies gestopt kunnen worden en zal het beginnen met het analyseren van het mogelijk fibrillerende hart. Als de defibrillator zeker weet dat het hart fibrilleert, zal het doorgaan met het voorbereiden van de elektrische schok. Het is dan belangrijk dat niemand het slachtoffer aanraakt. De AED zal de hulpverlener vragen op de schokknop te drukken (alleen bij halfautomatische AEDs). Vervolgens geeft de AED de schok om het hart te resetten. Als het hart na de schok nog steeds fibrilleert, moet de hulpverlener doorgaan met reanimeren en zal de AED opnieuw aangeven wanneer een schok geadviseerd wordt.

 

Waarom een AED kopen?

Gemiddeld worden er in Nederland dagelijks zo'n 45 mensen getroffen door een hartstilstand. Een snelle en adequate reanimatie vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer. Het gebruik van een defibrillator tijdens reanimatie verhoogt het overlevingspercentage met maar liefst 70%! Een AED is dus van vitaal belang bij een hartstilstand. Hieronder vindt u 5 redenen waarom u een AED wilt hebben.

  1. Elke minuut telt: Uit onderzoek blijkt dat de overlevingskans bij een hartstilstand elke minuut met 10% afneemt. Snelle reanimatie en het gebruik van een AED vergroten het overlevingspercentage met 70%!
  2. Gemiddeld 45 slachtoffers per dag: Jaarlijks overlijden in Nederland naar schatting zo’n 16.000 mensen als gevolg van een hartstilstand. Een AED kan het ritme van het hart herstellen en de bloedsomloop weer op gang brengen. Met een landelijk dekkend AED-netwerk zal het aantal sterfgevallen als gevolg van een hartstilstand aanzienlijk verminderen.
  3. Belang van omstanders: Het grootste struikelblok bij een reanimatie is vaak het te laat komen van de defibrillatieschok. Omstanders kunnen het verschil maken door binnen de eerste minuten van een hartstilstand een schok toe te dienen met behulp van een AED.
  4. Onverwachte hartstilstand: Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand. Ongeveer 50% van de slachtoffers heeft voorafgaand aan de hartstilstand geen klachten ervaren. Een AED in uw woon- en werkomgeving is daarom onmisbaar.
  5. Kwaliteit van leven na reanimatie: Een succesvolle reanimatie waarbij omstanders gebruikmaken van een AED, is van essentieel belang voor de kwaliteit van leven van het slachtoffer. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt:
    » Kans op hersenschade neemt af bij snelle inzet van een AED.
    » 72% van de slachtoffers kunnen na een jaar weer terug aan het werk.
    » 1 Jaar na een hartstilstand heeft 50% last van vermoeidheidsklachten
    » 90% van de slachtoffers zegt dat het goed gaat na de reanimatie.

 

Een AED kopen bij AEDvoordelig

Bij AEDvoordelig bieden onze AED-specialisten gratis professioneel advies. We helpen u bij het maken van de juiste keuze en bieden een compleet pakket bij elke AED. We hechten veel waarde aan het onderhoud van uw defibrillator na aankoop. Daarom verzorgen we jaarlijks onderhoud voor uw AED. Dankzij ons goede contact met AED-fabrikanten bieden we altijd de laagsteprijsgarantie op elke AED.

 

Verschillen tussen AED's: Welke AED past bij u?

Prijs van de AED

Een AED kost doorgaans tussen de 1000 en 2600 euro. De prijs van een AED wordt bepaald door de functies en de kwaliteit ervan. Houd bij de aankoop van een AED ook rekening met de toekomstige onderhoudskosten.

Onderhoudskosten

Elke AED heeft twee elektroden en een accu nodig. Deze moeten na een aantal jaren vervangen worden omdat elektroden bijvoorbeeld niet meer plakken of de accu bijna leeg is. Om ervoor te zorgen dat deze vervangingen tijdig plaatsvinden, raden we aan een AEDzeker servicecontract af te sluiten. Met dit contract houden we het onderhoud van uw AED in de gaten en komen we op locatie langs voor inspectie. Met een AEDzeker contract hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

Halfautomatisch of Volautomatisch

Het verschil tussen een halfautomatische en volautomatische AED zit in de manier waarop een schok wordt toegediend. Bij een halfautomatische AED moet de hulpverlener op een knop drukken om een schok te geven, terwijl een volautomatische AED zelf detecteert wanneer een schok nodig is. In Nederland zijn de meeste AEDs halfautomatisch, omdat reanimatiecursussen vaak met dit type AED worden gegeven. Een halfautomatische AED biedt hulpverleners ook meer controle over het reanimatieproces.

Reanimatie Feedback

Tijdens reanimatie is het cruciaal om zuurstofrijk bloed door het slachtoffer's lichaam te pompen. In de helft van de gevallen wordt na de eerste analyse van het hartritme een schok aanbevolen. Als het hartritme niet schokbaar is, is effectieve reanimatie (door bloed te pompen) de enige manier om het slachtoffer te redden. AEDs met reanimatie feedback helpen de hulpverlener om de juiste diepte en frequentie van borstcompressies te handhaven. Deze factoren zijn essentieel voor een optimale bloedcirculatie, wat direct vanaf de eerste hartmassage van belang is. Reanimatie feedback kan in meer dan 50% van de gevallen de overlevingskans vergroten.

AEDs zonder reanimatie feedback geven de hulpverlener geen informatie over de juistheid van het tempo en de diepte van de hartmassage. Toch maken alle AEDs gebruik van een metronoom en spraakinstructies om de hulpverlener tijdens de reanimatie te begeleiden.

LCD-scherm

Net als reanimatie feedback biedt een LCD-scherm op de AED ondersteuning aan de hulpverlener tijdens de reanimatie. Het scherm toont de instructies voor reanimatie, waardoor ook onervaren hulpverleners adequaat kunnen reanimeren. In een lawaaierige omgeving kan de hulpverlener op het scherm kijken als de gesproken instructies niet goed verstaanbaar zijn.

Kinderreanimatie

Met behulp van kinderelektroden en een kindknop/-sleutel kunnen AEDs ook kinderen jonger dan 8 jaar een schok toedienen. Bij kinderreanimatie wordt het schokvolume aangepast en schakelt de AED over naar het reanimatieprotocol voor kinderen: 15 borstcompressies en 2 beademingen. Net als gewone AED-elektroden hebben kinderelektroden een houdbaarheidsdatum en moeten ze regelmatig worden vervangen. Het voordeel van een kindknop of kindknop is dat de volwassen elektroden kunnen worden gebruikt, waardoor de kosten van vervanging worden bespaard. Daarnaast is het indrukken van een kindknop in een stressvolle situatie sneller en eenvoudiger dan het vervangen van de volwassen elektroden door kinderelektroden.

Meertalige AED

In principe zijn alle AEDs in het Nederlands of eventueel in een andere taal beschikbaar. In situaties waarbij hulpverleners mogelijk niet allemaal Nederlands spreken, kan een meertalige AED handig zijn.

IP-waarde van de AED

Als de AED in een stoffige of vochtige omgeving wordt geplaatst, is de IP-waarde van de AED belangrijk. Dit geldt ook als de AED buiten in een kast wordt geplaatst. Een minimale IP-waarde van 54 wordt aanbevolen.
IP21: Drupwaterdicht
IP54: Spatwaterdicht en stofdicht
IP55: Spuitwaterdicht en stofdicht
IP56: Extra spuitwaterdicht en stofdicht

 

Wat kost een AED?

Gemiddeld kost een AED tussen de 1000 en 2000 euro. De prijs wordt beïnvloed door het merk en de mogelijkheden van de AED. Houd bij de aanschaf rekening met de toekomstige vervangingskosten, omdat de onderhoudskosten per AED sterk variëren. Een AEDzeker servicecontract is daarom een verstandige keuze.

Om de kosten van een AED over een periode van 10 jaar te berekenen (de gemiddelde levensduur van een AED), wordt gekeken naar de Total Cost of Ownership. Deze kosten omvatten de aanschafprijs van de AED en de vervangingskosten van elektroden en batterijen gedurende 10 jaar. De Total Cost of Ownership kan aanzienlijk verschillen ten opzichte van de aanschafprijs van de AED. Een AED kan bijvoorbeeld duur zijn in aanschaf, maar door lagere vervangingskosten voor elektroden en batterijen over 10 jaar uiteindelijk voordeliger uitvallen. Het is dus belangrijk om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de Total Cost of Ownership.

Beste AED voor uw omgeving

We hebben een selectie gemaakt van AEDs die specifiek geschikt zijn voor bepaalde omgevingen of toepassingen:

AED kopen? Voordelig, veilig en snel bij AEDvoordelig

AEDvoordelig is opgericht uit passie voor het leven, klantgerichtheid en service. Wij zijn een merkonafhankelijke AED leverancier (Automatische Externe Defibrillator) en alles wat daarbij hoort: AED-batterijen, AED-kasten, AED-tassen, AED elektroden, etc. Daarnaast bieden wij AED onderhoud en service contracten aan, zodat uw AED altijd paraat is voor een reanimatie.

In onze AED-webshop vindt u alle informatie over defibrillators, AED-kasten, AED onderhoud, reanimatie, EHBO- en BHVproducten. Alle gebruiksaanwijzingen, brochures en product-films van de fabrikanten staan bij de producten. Kijk ook eens op onze socialmedia pagina’s voor meer informatie over reanimeren, de werking van het hart en nieuws over AED’s.

Heeft u vragen, advies of een offerte nodig voor het kopen van een AED? Neem gerust contact op via:088-2336033  of mail naar [email protected]

Heeft u vragen over een storing aan uw AED of onderhoud aan uw AED? Bel: 088-2336000 of stuur ons een e-mail: [email protected]

AEDvoordelig ondersteunt de Hartstichting bij het realiseren van haar doelen. Bij uw bestelling ontvangt u gratis informatiemateriaal over het gebruik van een AED en reanimeren.

FD Gazellen winnaar 2018, 2019 en 2020